Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sorters böngryta

Annons

Ingredienser (4 port):

använd en 3-litersgryta

2 dl stora vita bönor

1 dl röda kidneybönor

3 choritzokorvar

2 gula lökar

1 förpackning (500 gr) krossade tomater, gänra smaksatta med chili

5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)

1 tsk salt

1tsk spiskummin

1 förpackning (300 gr) frysta brytbönor

Gör så här:

Blötlägg de båda bönsorterna i vatten under natten. Lägg grytan i vatten i 10 till 15 minuter. Lägg bönorna i grytan, skär korven i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg korv och lök i grytan, tillsätt tomatkrosset, buljongen och kryddorna.

Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå ca 2 timmar. Blanda i brytbönorna, som inte behöver tinas först, när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden. Servera böngrytan tillsammans med vitt bröd.

Mer läsning

Annons