Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sorters ägghalvor a la Emilia

På Marholmen bjuds roliga tillbehör med spännande smakbrytningar till påskens traditionella ägghalvor. Om du tycker att det verkar för jobbigt föreslår kallskänkan Emilia färdigköpt aioli med en kräftstjärt på toppen eller en klick smaksatt creme fraiche.

Annons

Ägg med caesarröra kräftstjärtar

4 st sardellfiléer

2 st äggulor

2 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

2 dl matolja

2 msk kapris

salt och peppar

1 st vitlök

1 dl parmesan, riven

Gör så här:

Blanda äggula, senap, sardeller, salt, vinäger och vitlök i en matberedare. Mixa allt. Tillsätt försiktigt oljan under vispning.

Rör i kapris och ost, smaka av med salt och peppar.

Spritsa på äggen och garnera med en kräftstjärt och citronpeppar

Ägg med tomatcreme och parmaskinka

1 st vitlök

6 st soltorkade tomater

hackad basilika

salt och socker

1 färsk tomat

1 msk olivolja

Till garnering:

Parmaskinka (i små bitar) och koriander

Gör så här:

Mixa allt till en röra i matberedaren. Klicka på röran på äggen och garnera med parmaskinka och koriander.

Ägg med kronärtscreme och lax

100 g inlagd kronärtskocka

0,25 dl olivolja

salt och peppar

färsk, hackad persilja

2 vitlöksklyftor

Till garnering:

Skivad kallrökt lax, dill och rädisa

Gör så här:

Mixa kronärtskocka med olivolja, salt, peppar, färsk persilja och pressad vitlök. Klicka på röran på äggen och gör små laxrosor. Garnera med dill och rädishalvor.

Mer läsning

Annons