Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Wallin backar om tjänsten som socialchef

Tony Wallin blir inte Norrtälje kommuns nya socialchef. Det står klart efter att han under söndagen dragit tillbaka sin intresseanmälan till tjänsten.
Anledningen antas vara den turbulens som följde efter utnämningen förra veckan.

Annons

Valet av Tony Wallin som ny socialchef vållade kritikerstorm i förra veckan. Kritiken kom från flera olika håll, bland annat från oppositionen och från anställda inom socialtjänstförvaltningen.

Under söndagen drog han alltså tillbaka sin intresseanmälan. Åke Malmström (kd), ordförande i socialnämnden, hade under söndagen inte pratat personligen med Tony Wallin men kommenterar återkallningen så här.

Jag har inte fått någon motivering från honom personligen, men det är väl med tanke på all den turbulens som varit, det är jag övertygad om. Mer än så kan jag i detalj inte säga. 

Vad tycker du själv om Tony Wallins beslut?

Som sagt, med tanke på all den turbulens som varit så tycker jag att det utifrån det är ett klokt beslut av Tony Wallin.

Hur går ni vidare nu, har ni några tänkbara kandidater?

Nej. Vi är tillbaka på ruta ett och får börja om med en extern sökning. Vi ska träffas till veckan och diskutera hur vi ska göra, men i min värld kan jag inte se att det blir på något annat sätt. 

Kommer Tony Wallin sitta kvar på sin gamla tjänst som personalchef?

Det kan inte jag svara på, men det utgår jag från. Den tjänsten är ju fast och det här var en intresseanmälan om en annan tjänst som han lämnade in.

NT har förgäves sökt Tony Wallin för en kommentar. 

Andreas Andersson

[email protected]

Mer läsning

Annons