Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring från Norrtälje döms för våldtäkt mot barn

Han var femton och ett halvt. Hon var tolv eller nyss fyllda tretton när händelsen inträffade. Norrtälje tingsrätt dömer nu ynglingen till ungdomsvård och 85 timmar ungdomstjänst.

Annons

Händelsen som den i dag sjuttonårige ynglingen från Norrtälje döms för inträffade härom året. Han hade en kärleksrelation med den yngre flickan, som vid den tid händelsen inträffade just stod i begrepp att fylla 13 eller möjligen just fyllt 13, uppgifterna om exakt datum är osäkra.

Enligt vad flickan berättade inför rätta i Norrtälje tingsrätten genomförde den flera år äldre ynglingen sexuella handlingar med henne och tvingade henne att genomföra sexuella handlingar med honom.

Handlingar som hon inte ville genomföra.

De diskuterade det inträffade via textmeddelanden och deras relation tog slut en tid efter händelsen.

Inför rätta sade ynglingen att det hela skedde under full frivillighet och att handlingen som hon utförde på honom endast var mycket kortvarig.

Norrtälje tingsrätt bedömer att handlingen ändå var sådan att det rörde sig om våldtäkt mot barn och inte det lindrigare sexuellt utnyttjande av barn. Det var inte fråga om full frivillighet från bådas sida utan det som skedde skedde ”efter viss påtryckning av (den åtalade) och på hans initiativ”. Och ynglingen visste att flickan inte var 15 utan snarare 13 år gammal.

Ynglingen döms för våldtäkt mot barn till ungdomsvård, 85 timmars ungdomstjänst och till att ersätta flickan med 115 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons