Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer startar eget med praktisk BH-ficka

Problemet att stoppa småsaker på sig fick fyra elever från Rodengymnasiet att uppfinna en speciell BH-ficka.
Nu har de startat företaget BH-fickan UF.
Arbetet har skett tillsammans med Roslagens sparbanks Ung företagsamhet.

Annons

Sandra Ohlsson, Gabriella Falk, Brenda Lebel och Alexandra Storäng går alla en ekonomisk utbildning på Rodengymnasiet.

Vi hade alla ett gemensamt problem, och det var vart man skulle stoppa pengarna och busskortet när man har kläder på sig som saknar fickor. Det brukar bli så att man stoppar allting i BH:n och det var så vi kom att tänka på BH-fickan, berättar de.

Själva fickan fäster man på BH:n med kardborrband och den är också hudfärgad så att den inte syns genom kläderna.

Fickan är gjord i 100 procent bomull, så den stör inte alls när man använder den, säger Gabriella Falk

Idén gjorde att bestämde sig för att starta ett företag grundat på BH-fickan, vilket även ingår i deras utbildning. Tjejerna är överens om att det är mycket som man måste tänka på när man startar ett företag. Det måste finnas en fungerande affärsidé och sponsorer, men mest av allt behöver man tro på sin idé.

Kan det inte kan bli så att man känner sig tvingad till allting och måste kämpa för att få ett betyg, eftersom det hela till slut blir betygsatt?

Det blir vad man gör det till. Om man har en bra idé blir det roligt och bra och tvärtom, men vi tror på vår idé till hundra procent, säger de.

Tjejerna tycker att företagsprojektet är en bra möjlighet för att göra någonting kul samtidigt som man lär oss mycket om hur man startar, driver, utvecklar och avvecklar ett företag. De har under projekttiden fått hjälp av Roslagens sparbanks Ung företagsamhet med ett företagskonto, internetbank och liknande, men det är riktigt svår konkurrens om sponsorer.

Vi kommer att stå på julmarknaden här i Norrtälje och sälja vår produkt. Det kommer förhoppningsvis att locka mer sponsorer genom direktkontakt, men det kommer även att bli en jätterolig erfarenhet för oss, säger Brenda Lebel.

Angelica Henriksson, skol- och ungdomsansvarig på Roslagens sparbank, berättar att Ung företagsamhet, ger eleverna en möjlighet att starta ett eget företag som de själva får driva.

Vem vet, kanske finns den nya Ingvar Kamprad här i Roslagen? säger hon.

Angelica Henriksson berättar att eleverna växer mycket under sin tid som UF-elev.

I början av året är många förvirrade och tycker att det här med att vara egen företagare verkar jobbigt och krångligt, säger hon.

Men när jag möter dem i slutet av vårterminen står de där, raka i ryggen och presenterar sina affärsidéer, som om de aldrig hade gjort något annat.

Mer läsning

Annons