Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips på bra bilsajter

Bilen är nog för de allra flesta en ren nyttopryl. Den behövs för att klara vardagen eller för att få den att fungera någotsånär smärtfritt och enkelt. För andra är bilar ett intresse, vi har listat några sajter för dem som inte är född på en verkstad och uppvuxen under motorhuven.

Annons

Konsumentverkets bilsajt

"Bilen är en stor investering som lätt kan leda till oförutsedda utgifter" så ser första meningen ut på konsumentsvekets bilsajt. För att undvika en del av de oförutsedda - och ovälkomna - kostnaderna är det en god idé att besöka Konsumentverket på nätet. Här finns en massa bra tips presenterat på ett lättöverskådligt sätt. Kanske inte Sveriges roligaste bilsajt, men helt klart nyttig.

http://www.bilar.konsumentverket.se

Bilprovningen

Inte heller Bilprovningens sajt kvalar in bland Sveriges roligaste sajter, men det är mins lika nyttig som konsumentverket och från den första december erbjuder man dessutom en tjänst som man kallar "Mina fordon privat". Här skall man kunna hitta uppgifter om sina bil, bokningar och besiktningshistorik. För varje fordon ska man även kunna ta del av protokollen. Här hittar man också frågor och svar på vad Bilprovningen tittar på. Väl värt att kolla in är deras sajt över begagnade bilar: Begbilguiden där man lätt kan söka rätt på olika bilmodeller och/eller jämföra modeller eller märken.

http://bilprovningen.se

och

http://begbilguiden.bilprovningen.se/

Däcktest.com

Däck till bilen är en stor investering och det kan vara svårt att välja trots råd från vänner och tester i tidningar. På Dacktest.com är det vanliga användare som ger sina åsikter om däck de testat på. Kanske inget att lita blint på men ett komplement till annan information.

http://www.dacktest.com

Garaget.org

Garaget.org beskriver sig själva som Sveriges största community för motorentusiaster. På sajten finns möjlighet att anonnsera, diskutera i deras livaktiga forum om både bilar och annat. Det finns också möjlighet att blogga och lägga upp bilder på den egna ögonstenen.

http://www.garaget.org

Mer läsning

Annons