Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfällig socialchef - en dyr lösning

Den nya tillförordnade socialchefen kostar kommunen minst
7 520 kronor för en åtta timmars arbetsdag.
– Det är mycket pengar som situationen är, säger socialnämndens ordförande Åke Malmström (kd).

Annons

Den tillförordnade socialchefen Lars Davidsson, bosatt i Sala, ska jobba mellan 50 och 75 procent av en heltid. I första hand gäller avtalet med kommunen i tre månader, men det finns också möjlighet till förlängning i väntan på att kommunen ska ha rekryterat en ny ordinarie socialchef efter Isabel Andersson. 

I timkostnaden på 940 kronor ingår sociala avgifter och semesterersättning, vilket innebär att själva arvodet till konsulten rör sig om runt 620 kronor i timmen.

Om konsulten jobbar i 15 veckor ger det en kostnad för kommunen på mellan åtminstone 280 000 och 423 000 kronor. Dessutom ska kommunen stå för resor och boende och restiden får faktureras med halva timkostnaden. 

Beslutet att satsa på en tillförordnad socialchef har tagits av den tillförordnade kommundirektören Sören Karlsson.

Jag är fullständigt övertygad om att det är värt pengarna. Socialförvaltningen behöver ha en erfaren person på plats som personalen kan bolla frågor med, säger han. 

Kostnaderna för den tillförordnade socialchefen hamnar på socialnämndens konton. Där är det redan ont om pengar. 20,5 miljoner kronor ser ut att fattas jämfört med budgeten för 2008. 

Men Sören Karlsson påpekar att socialförvaltningen har en del pengar att ta av i och med att socialchefstjänsten varit vakant sedan Isabel Andersson slutade.

Det här är en nödlösning, säger Åke Malmström. Till nyår hoppas jag att vi har en ny socialchef. 

En inkopplad rekryteringsfirman har vaskat fram några namn.

I dag, torsdag, presenteras Lars Davidsson för politikerna i socialnämnden. Han tar över de arbetsuppgifter som under en övergångstid skötts av de tre sektionscheferna Pia Blomgren, Catarina Odenberg och Christer Eklund.

Ann Sjöblom

[email protected]

Mer läsning

Annons