Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändsk köttsoppa

Tha Birgerssons traditionella thairätter.

Annons

Ingredienser (4-6 port)

350 g fläsk-eller nötfärs

2 nystan glasnudlar

1 tsk fisksås

1 msk mushroom soy sauce (thai)

1 msk ostronsås

1 tsk salt

1 tsk grönsaks- eller kycklingbuljong

8 dl vatten

färsk koriander

finklippt vårlök

Gör så här:

Lägg nudlarna i varmt vatten i ca 2 minuter och klipp dem sedan i små bitar.

Blanda köttfärsen med fisksåsen, sojan, ostronsåsen, saltet och buljongen, låt blandningen stå en stund.

Koka upp vattnet.

Rulla köttfärsen till små bollar och koka dem på svag värme i ca 3-5 minuter.

Tillsätt hackad, färsk koriander, finklippt vårlök och glasnudlarna till soppan strax före servering.

Servera eventuellt med ris.

Mer läsning

Annons