Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talanger till Sverigecupen i handboll

En treårig resa närmar sig sitt slut. I helgen väntar Sverigecupen i handboll för pojkar och flickor och i Upplandslagen kryllar det av spelare från Norrtälje kommun.
- Båda lagen har chansen att vinna, säger Rimbo HK:s Helene Tollbring.
 

Annons

Det började för tre år sedan med närmare 100 killar och 100 tjejer. Under årens lopp har trupperna gallrats för att nu, en vecka före finalspelet i Sverigecupen, handbollens motsvarighet till ishockeyns TV-pucken, vara två 17-mannatrupper, för tjejer och killar födda 1993.

I Upplands pojklag finns fyra spelare från Rimbo HK. I flicklaget har Hallsta två spelare och Rimbo hela åtta.

Vi hade om jag minns rätt, säger Helene Tollbring, vår första spelare med i ett Upplandslag 1984. Sedan dess har vi alltid haft några med och antalet har ökat, men så många som åtta i flicklaget har vi aldrig haft.

Stommen i årets upplaga av tjejernas lag är alltså från Rimbo, det lag som kom femma i SM i fjol. Bara fördelar med det, menar två av spelarna i laget.

Det är jättekul att så många av oss kom hela vägen, klart man hoppades på det då för tre år sedan, säger vänstersexan Sophia Blomqvist och får medhåll av niometerspelaren My Pettersson:

Det är tufft att ta sig hela vägen så det är jättekul. Den största fördelen med alla Rimbospelare i laget är att vi är ordentligt samspelta.

Hur långt kan det räcka då i helgens slutspel i Katrineholm?

Jag är nöjd om vi tar oss till semifinal i A-slutspelet, säger Sophia Blomqvist.

Men helst vill man ju nå så långt som det går, fyller My Pettersson i.

Vinst alltså. Värst emot är de stora starka handbollsdistrikten Göteborg och Stockholm.

Tjejerna har helt klart chansen att vinna cupen, menar Helene Tollbring, Rimbotränaren som också är en av tre instruktörer i Upplandslaget. Men vi ska inte glömma att vi är ett förhållandevis litet distrikt.

På killsidan är chanserna också goda, menar hon.

Ja, de kan också vinna, säger hon säkert.

En som vet hur det går är vänsternian från Rimbo HK, Johan Pettersson.

Vi slutar tvåa. Förlorar finalen mot Göteborg.

Johan Pettersson är en kille med gott självförtroende. Helene Tollbring säger att han med sitt starka skott är ett tungt namn i det uppländska laget.

Jag är lite av en nyckelspelare, säger han. Nu har jag varit skadad och sjuk ett tag, men jag hoppas det går bra. Jag har höga krav på mig själv och minst topp fem ska vi hamna.

Tvåa, sa han närmare bestämt.

Ja, det vore kul att spela final. Och räcker vi inte ända fram förlorar jag hellre mot Göteborg än Stockholm, för de killarna möter vi så ofta att jag inte vill förlora mot dem. Det här är stort och det ska bli riktigt kul att spela.

Spelarna från Rimbo och Hallsta i Upplandslagen:

Flickor: Från Rimbo: My Pettersson, Sophia Blomqvist, Ronja Andersson, Salina Andersson, Sandra Stark, Therese Ödqvist, Cassandra Tollbring, Alexandra Bjärrenholt. Från Hallsta: Sofie Sjöström, Elina Perås.

Pojkar: Från Rimbo: Johan Pettersson, Michael Hellström, Sebastian Andersson, Markus Westerberg.

Mer läsning

Annons