Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svantes sparrissallad

Drömgod sparrissallad där klassiska salladsingredienser som räkor och ägg får sällskap av kanske lite mer oväntade morötter och rädisor. Ta dig tid att rosta solrosfröna försiktigt och snåla inte med den grovrivna parmesanen!

Annons

Ingredienser (4 port)

2 knippen grön sparris

1 påse ruccolasallad

6 hg räkor (oskalad vikt)

2 hårdkokta ägg

1 ask coctailtomater

1 stor morot

1 knippe rädisor

solrosfrön

parmesanost

Gör så här:

Koka äggen och skala räkorna.

Rosta solrosfröna i en inte alltför het stekpanna, passa noga.

Ansa sparrisen och koka den i cirka 3 minuter i lättsaltat vatten.

Lägg upp salladen på ett vackert fat eller i salladsskål. Börja med ruccolan, fortsätt med moroten skuren i tunna stavar, rädisor och tomater delade i halvor och äggen i klyftor. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner den i salladen. Toppa med rostade solrosfrön och generösa grabbnävar grovriven parmesan.

Mer läsning

Annons