Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surt sa räven - ingen varg

När Charles Andersson i Ilsholmen tittade ut genom fönstret på torsdagsmorgonen trodde han knappt sina ögon. Var det verkligen en varg som låg och vilade på åkern utanför? Nej, det visade sig vara en jätteräv.
Bildextra!

Annons

I går var rovdjursspåraren Mats Norr ute och tittade hos Charles Andersson om djuret ute på åkern var en varg. Charles själv var övertygad. Djuret låg ner i snön och det var svårt att med blotta ögat på långt håll verkligen vara säker på vad det var.

Det lät mer troligt den här gången. Det finns varg inte så långt härifrån, i Gävle, Ockelbo och i Västmanland. En varg kan lätt vandra fem mil på en natt, så helt otroligt är det inte, säger Mats Norr.

Efter drygt tre timmars vilande på Charles Anderssons snötäckta åker så reser sig djuret upp, och det visar sig att det är en räv. En gigantisk räv.

Jag har aldrig sett en så stor räv, säger Göte Österman, som sitter i länsstyrelsens rovdjursgrupp och som också har begett sig till Charles Anderssons hus.

Andersson själv är inte det minsta besviken när det visar sig att det är en räv och inte en varg.

Jag har sett många rävar här, men aldrig någon så stor och med det här beteendet. Jag var helt förvissad om att det var en varg, säger Andersson.

Mer läsning

Annons