Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supergrund AB redo begära Stadtbygget i konkurs

– Om vi inte får besked snart begär vi Sweden properties i konkurs.
Det säger Jesper Danielsson på Supergrund AB i Norrtälje, som har fordringar på 300 000 kronor på bolaget.

Annons

NT har vid flera tillfällen skrivit om den konkurs som hotar bygget vid Stadt i Norrtälje. Flera underleverantörer ligger ute med stora belopp. En av dem är Supergrund AB.

Sweden properties, som ansvarar för bygget, har tidigare ansökt om utökad byggkredit av Danske bank. Men bankens besked har låtit vänta på sig.

Vi har inte hört något än och det brukar vara negativt. Om Sweden properties haft en lösning hade den varit presenterad nu, säger Jesper Danielsson.

Vad förväntar ni er av bolaget? 

Att de presenterar en lösning, hur den än ser ut. Vi kommer inte att vänta länge till. Om vi inte får veta något i nästa vecka kommer vi att begära Sweden properties i konkurs. De kan inte hålla på och dra på det här hur länge som helst, säger Jesper Danielsson.

Han berättar att Supergrund AB ligger långt upp på listan för att få igen sina pengar.

Vi skickar ut två påminnelser och i nästa vecka ett brev om konkursansökan. Vi tänker inte vända oss till kronofogden eller något inkassobolag utan går direkt till tingsrätten, säger han. 

I förra veckan berättade Thomas Ryberg på Sweden properties att läget såg positivt ut. Bolaget hade träffat banken och skulle under gårdagen ha en informationsträff för bostadsrättsföreningens medlemmar. Underleverantörerna var dock inte välkomna.

NT har utan att lyckas försökt få tag på Thomas Ryberg och ännu sent på tisdagskvällen var det oklart vad som sas på mötet.

Annika Jeppsson

[email protected]

Mer läsning

Annons