Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg med flera ingripandenNarkotikabrott, vapeninnehav och rån

Polisen hade fullt upp med småstök, våldsverkare och berusade personer i helgen. I Hallstavik besköts tre bussar, i centrala Rimbo greps en drogpåverkad person för olaga vapeninnehav och i Norrtälje blev en person rånad.

Annons

På söndagseftermiddagen sitter en man i 20-årsåldern fortfarande anhållen misstänkt för ett personrån i centrala Norrtälje under natten mot söndagen. Enligt polisen ska gärningsmannen ha hotat en jämnårig man med kniv och tillskansat sig pengar.

Polisen hade även att göra på övriga orter i Norrtälje kommun under helgen. Tre bussar blev beskjutna med luftgevär vid centrumtorget i Hallstavik under natten mot söndagen. Polisen har inte hittat gärningsmännen, men säger att det finns hopp om att få reda på vilka de är.

Under natten mot söndagen påträffade polisen även en narkotikapåverkad kvinna i centrala Norrtälje. Kvinnan fick följa med till polisstation för att testas mot olagliga substanser och misstänks nu för narkotikabrott.

En man i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat en jämnårig man på Väddö under lördagskvällen. Enligt polisen ska misshandeln, som bestod av tre knytnävslag mot ansiktet, ha bevittnats. Gärningsmannen är polisanmäld och misstänkt för misshandel.

I samband med vad polisen förmodar är narkotikaaffärer ska en man ha hotat en annan man med en kniv utanför Systembolaget på Tullportsgatan i centrala Norrtälje under lördagseftermiddagen. En person är anmäld för olaga hot.

En 25-årig man som på lördagseftermiddagen togs in av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer hotade både polismännen som grep honom och en arrestantvakt till livet. Nu är mannen misstänkt för hot mot tjänsteman. Dessutom är han misstänkt för en skadegörelse vid Grind tidigare under lördagen.

Under lördagen omhändertog polisen även en person som misstänktes vara påverkad av drogen LSD på Köpmannagatan i Rimbo. I samband med omhändertagandet fann polisen pepparspray på personen som nu misstänks för både brott mot vapenlagen och narkotikabrott.

Under natten mot lördagen stals en fyrhjuling vid Bergshamratrakten. Polisen påträffade fordonet i Hysingsvik under lördagen men fick akut åka på ett annat jobb. När fyrhjulingens ägare, som underrättats av polisen, tagit sig till Hysingsvik för att hämta fordonet hade det återigen försvunnit.

Två personer togs under helgen dessutom in för rattfylleri.

Mer läsning

Annons