Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stellan gjorde tungt fynd i vildsvinens röra vid Norrtäljeviken: "Fick rycka i sladden för att få loss den"

Röran efter vildsvinens bökande vid Norrtäljeviken väckte skräpletaren Stellan Armandssons nyfikenhet på söndagen. Och mycket riktigt gjorde han ett tungt fynd.

Annons

Något rostigt och otympligt stack upp bland högarna som vildsvinen lämnat efter sig vid vassdungen i Grindviken, Norrtäljeviken nedanför Grindskolan, där Stellan Armandsson var på jakt efter skräp på söndagens promenad.

– Jag vet att det brukar finnas mycket skräp där så när jag såg att de bökat blev jag nyfiken på om något intressant kommit fram. Och mycket riktigt. Halva stack väl upp ungefär och sen fick jag rycka i sladden för att få loss den och släpa bort den, berättar Stellan Armandsson.

Han tror att det är en räknemaskin av något slag.

– Man kan se skivor ovanpå också som stansar ut siffrorna på kvittot. Den kommer väl från någon butik.

Den verkar ha legat där länge, har du någon aning om hur gammal den kan vara?

– 60-talet skulle jag tro, säger Armandsson som grävt upp prylar på platsen tidigare som uppenbart haft många årtioenden på nacken.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Victoria mötte jagade mannen när hon var ute och red: "Han ville lifta med mig"

Stellan Armandsson menar att området som vildsvinen bökat på tidigare varit någon form av soptipp eller dumpningsplats. Här har han hittat både mopedmotorer, bildelar och element. Enligt honom har han försökt få kommunen att gräva upp marken och få bort allt skräp, men utan större framgång.

Han blir själv förskräckt över vad som slängs i naturen och har gjort det till en hobby att plocka med sig något varje gång han tar en promenad.

– Förr fanns det väl en tanke om att allt skulle tillbaka till naturen., men det fungerar ju inte. Man kan tydligt se här hur olika materialen bryts ner. Titta bara på knapparna. De ser helt nya ut. Jättehäfigt, säger Stellan Armandsson.

Nu står räknemaskinen lutad mot en båt för att torka.

Vad ska du göra med den sen?

– Som jag brukar. Jag hittar fynd överallt, samlar ihop de och tar cykeln eller bilen till tippen och lägger det där det ska vara. Jag brukar ta ett kort också för att känna lite tröst att jag gjort något bra.

Läs även: The show must go on – strömavbrott stoppar inte barnteater

Mer läsning

Annons