Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekta, marinerade tomater

Gott på buffén som tillbehör till grillat kött, charkuterier eller kyckling - utmärkt bas att utgå från också för den som inte äter kött. Smakar också bra som kvällsmat tillsammans med några rejäla skivor mozzarellaost, ett par oliver, några ringar rödlök och en bit bröd.

Annons

Ingredienser (4 pers):

8 söta, välmogna tomater - gärna av sorten avlång plommontomat

2 msk god olivolja

2 msk röd balsamvinäger

flingsalt och färskmalen svartpeppar efter smak

75 gr pinjenötter

färsk rosmarin

Gör så här:

Börja med att rosta pinjenötterna i torr stekpanna, passa dem noga eftersom de lätt bränns vid. Skär tomaterna i lite knubbiga skivor och stek dem på ganska stark värme i lite olivolja. Tomaterna blir klara ganska snabbt, de behöver bara stekas i ca fem minuter sammanlagt och ska helst bara vändas en gång under stekningen för att inte riskera att tomaterna blir grötiga och ser oaptitliga ut. Lägg över tomaterna på ett uppläggningsfat, salta och peppra generöst och droppa sedan över balsamvinägern. Avsluta med att strö över de rostade nötterna och lite färk rosmarin.

De stekta tomaterna kan njutas både ljumma eller helt kalla.

Mer läsning

Annons