Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekta äpplen med nötter och honung

Honungsstekta äpplen med nötter och kokos är farligt gott och passar bäst som efterrätt där soppa eller sallad först stått på bordet. Den riktige gottegrisen serverar de stekta äpplena istället för kaka till söndagsfikan med släkt och vänner.

Annons

Ingredienser (ca 4 port):

6 fasta äpplen

0,5 dl riven kokos

1 dl grovhackade valnötter

1,5 msk ingefära

2-3 msk smör

3 msk honung

1 msk kanel

Gör så här:

Ta bort kärnhuset med hjälp av en äppelpip. Kärna ur och skiva äpplen , men låt bli att skala dem.

Hetta upp en stor stekpanna och torrosta först kokosflingorna, passa dem noga så att de inte bränns. Ställ de färdiga kokosflingorna åt sidan, lägg i lite smör i pannan. Stek äppelklyftorna inte för många åt gången till de börjar bli lite mjuka; lägg efterhand upp dem på ett fat vid sidan om spisen.

Lägg ingefära, kanel och valnötter i pannan och rör om. Häll i honungen och låt allt koka upp. Strö i kokosflingorna och lägg till sist tillbaka äppelringarna i pannan. Rör om äpplena så att såsen kommer åt samtliga äppelskivor. Servera de stekta äpplena med en rejäl skopa iskall vaniljsås.

Mer läsning

Annons