Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statliga extrapengar ska göra skolan mer jämlik i Norrtälje

Norrtälje kommun får 2,6 miljoner kronor i extra statsbidrag för att öka kvaliteten i skolan.

Annons

Avsikten är att använda pengarna för att skapa en mer jämlik skola. Pengarna ska bland annat användas till åtgärder för att fler elever ska få behörighet till nationella gymnasieprogram.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Syftet med statsbidraget är att skapa en mer jämlik skola med höga kunskapsresultat. Resurserna fördelas utifrån elevernas socioekonomiska bakgrund för att förbättra resultaten i alla elevgrupper, säger Olle Jansson, ordförande i Barn- och skolnämnden, i ett pressmeddelande.

I Norrtälje ska pengarna användas till fler speciallärare i skolan, med fokus på samtliga högstadieskolor – både nyrekrytering och utökning av deltidstjänster.

— Vi är övertygade om att de valda insatserna på speciallärare ökar förutsättningarna för fler elever att nå behörighet till gymnasiets nationella program. Det är viktigt att vi säkerställer att det finns en lärarorganisation som både har behöriga ämneslärare och speciallärare och som gör att vi i större utsträckning kan utmana och utveckla alla elever med olika behov, säger Magnus Persson, verksamhetschef för grundskolan i Norrtälje.

Satsningen kommer att ske under vårterminen och därefter utvärderas.

Mer läsning

Annons