Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadt-föreningen förhandlar med banken

Banken har lämnat ett förslag till bostadsrättsföreningen i Stadt hur medlemmarna ska räddas från miljonförluster.
- Nu ska förslaget förhandlas och jag utgår från två saker: insatserna är värdelösa och banken riskerar att göra stora förluster, säger Riddarens ordförande Lars Nydahl.

Annons

Förhandlingarna om bostadsrättsföreningen i Stadt har nått ett slutskede. Banken har lagt fram ett förslag till föreningen hur en konkurs och därmed miljonförluster för varje enskild medlem ska förhindras.

Vi har inte tagit något beslut utan nu ska vi gå hem och räkna på det här, säger Riddarens ordförande, ekonomikonsulten Lars Nydahl som anlitats för att hjälpa medlemmarna.

Kommunens erbjudande att köpa marken runt stadshotellet ingår i förslaget. Däremot vill Lars Nydahl inte säga om förslaget även innebär att medlemmarna måste betala en viss summa pengar eller om avgiften till föreningen kommer att höjas eftersom det är just detta som ska förhandlas.

Finns det någon möjlighet att medlemmarna kommer ur förhandlingarna utan att behöva höja avgiften eller betala någonting?

Förstå mig rätt när jag säger det här, jag företräder föreningen, men allmänt vore det att likna med tjänstefel av banken att bara ta alla förluster, säger Nydahl.

Enligt Nydahl går föreningens medlemmar in i förhandlingarna i positiv anda även om de känner sig fruktansvärt pressade.

I och med den belåning som finns och att bygget bara är halvfärdigt så är bostadsrätterna idag värdelösa, nu handlar det om att hitta en så smärtfri lösning som möjligt, säger Nydahl.

Danske bank vill inte kommentera förslaget.

Mer läsning

Annons