Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande pålägg på pepparkakan

Den som först testade ädelost på pepparkaka möttes säkert av en hel del tvivel. Men numera vet de flesta att smakerna gifter sig otippat bra och kombinationen har blivit en riktig julklassiker.

Annons

Våga testa ännu fler oväntade kombinationer; Kökets egen favvo stavas grön tomatchutney och brie.

Duka upp adventsbordet med en rejäl hög pepparkakor, gärna hjärtformade för jultrivselns skull. Lägg sedan upp de olika rörorna/marmeladerna i små skålar och skär ostarna i lagoma munsbitar.

Förslag på pepparkakspålägg:

* Svart körsbärsmarmelad (tillsätt gärna timjan; urgott!) + grädd-danablu.

* Grön tomatchutney med citron+brieost.

* Renkötts-mjukost (tillsätt lite extra pepparrot för mer tryck)+paprika.

* Ingefärsmarmelad+grädd-danablu.

* Rårörda lingon och kesella, kryddad med nymalen svartpeppar.

* Kesella, varmlökt lax i små bitar och så mycket wasabi (japansk pepparrot) som du vågar. Toppa med lite krossade pistagenötter.

* Jordgubb-och rabarbermarmelad+brie.

Mer läsning

Annons