Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommartårtor

Födelsedag, namnsdag eller allmän semesteryra. Oavsett vad som ska firas passar hemgjord tårta alltid bra.

Annons

Lättbakad sockerkaka som blir en perfekt tårtbotten. En lite längre brödsåg passar bäst att använda när bottnarna ska delas.

Tårtbottnar till 2 tårtor

4 ägg

4 dl socker

100 g smör

2 dl vatten

6 dl mjöl

3 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst.

Smält smöret, slå över mjölken och koka upp.

Rör ner det i äggsmeten.

Blanda sedan i mjölet, som först blandats med bakpulvret och vaniljsockret.

Rör smeten slät och häll den i två bröade, runda formar.

Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Margarethatårta

1 tårtbotten

5 dl fast vaniljkräm

500 g mandelmassa

2 äggvitor

1 påse hyvlad mandel

Gör så här

Använd en vass brödkniv och dela botten i tre delar.

Bred vaniljkräm mellan bottnarna och stryk sedan runt tårtan med vaniljkräm.

Lös mandelmassan med äggvitan så att den kan spritsas.

Spritsa mönster ovanpå och strö den hyvlade mandeln runtom.

Grädda av tårtan i 180 grader i ca 15 minuter tills den fått lite färg.

Garnera tårtan med valfri frukt; t.ex. jordgubbar och kiwi.

Jordgubbstårta

1 tårtbotten

1 dl fast vaniljkräm

1 dl mosade jordgubbar/jordgubbssylt

ca 5 dl vispgrädde

skivade jordgubbar

Gör så här

Vispa grädden och skär botten i tre delar.

Bred ut vaniljkräm på första botten och täck med ännu en botten, fortsätt med de mosade jordgubbarna och lite vispgrädde och avsluta med den sista botten.

Stryk hela tårtan med grädde.

Spritsa sedan ett gräddmönster runt och ovanpå tårtan.

Garnera med jordgubbarna.

Mer läsning

Annons