Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökes: En krönikör och flera bloggare

Annons

Detta är en form av platsannons. Vi går en händelserik höst till mötes. Den 1 september byter Norrtelje Tidning skepnad, vi förnyar formen och byter logotyp.

Andra nyheter kommer också, bland annat återkommer vår lokalredaktör Sofi Piehl som krönikör i tidningen.

Men vi behöver fler skribenter. Om du vill bli krönikör i Norrtelje Tidning så skriv två provkrönikor och mejla dem till mig på [email protected] Skriv också lite kort fakta om dig själv: namn, telefonnummer, adress, ålder och berätta vad du vill skriva om som krönikör.

Hur ska då en krönika vara?

Ja, det varierar. Helst ska den inte vara privat, men den kan vara personlig. Den vinner på att vara lite fyndig, men den kan också vara oerhört allvarlig men starkt berörande. Krönikören kan fokusera på problem i samhället eller så kan den mest formulera ovanligt välskrivna betraktelser om stort och smått i livet, som Norrtelje Tidnings käre skribent Richard Grandin.

Mejla dina provkrönikor till mig senast den 26 augusti och berätta vad du skulle vilja åstadkomma som krönikör.

Det kommer mera nytt, lite senare i höst utvecklar vi vår sajt ytterligare.

Vi har tänkt att norrteljetidning.se ska bli ännu mer läsvärd genom att samarbeta mer med er läsare och därför söker vi nu er som regelbundet vill blogga. Vill du få en större publik till din nuvarande blogg eller börja skriva en helt ny så kontakta mig via mejlen. Jag vill också veta om du tänker dig någon speciell inriktning på din blogg och om du är politiskt aktiv eller medlem i någon förening.

Jag vill också passa på att tacka för de synpunkter som kommit in från våra läsare under arbetet med den nya formen. Några har tittat på mallsidor på vår hemsida, andra har nappat på ett erbjudande om att läsa ett provtryck. De vanligast kommentarerna är uppmuntrande ord som ”coolt”, ”det ser bra ut”, ”häftigt”. Någon undrar om vi kommer att klara av att göra en så avancerad tidning, en annan varnar för att bli för lik en kvällstidning och en tredje vill främst att vi ska skriva mer om Väddö. Ingen har klagat på den nya logotypen, som är en vidareutveckling av originalet från 1880. Den nya ser ut så här:

Mer läsning

Annons