Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka schlager med Kim Nilsson

Norrtelje Tidnings första bloggare gör comeback. Schlagerexperten Kim Nilsson är i full gång med att tycka till om Melodifestivalen. - Jag är inte rädd för att såga de bidrag jag tycker illa om. Utmana mig, kommentera, det är roligt med olika åsikter!
Läs schlagerbloggen

Annons

På lördag går startskottet för den sex veckor långa musikfesten som engagerar en stor del av Sveriges befolkning.

Intresset fortsätter att växa. På 90-talet var det lite fult och töntigt att titta på Melodifestivalen, men den stämpeln har försvunnit och nu har tävlingen mer bredd, säger Kim Nilsson, som bloggar här på norrteljetidning.se sedan i måndags.

Bloggen innehåller redan en ”bröstchock” och farhågor om ”klibbig knulldisco”.

Sång och musik har med åren blivit en allt mindre del av tävlingen. Det går inte längre att vinna på enbart en bra låt. Framträdandet måste hålla hög klass. Mediebevakning kan också göra att en artist får större uppmärksamhet.

I förra årets schlagerblogg lyckades Kim Nilsson pricka rätt på många av sina gissningar på vilka som skulle gå vidare från de olika delfinalerna.

Efter att ha sett ett framträdande, känner man ofta på sig om de har liten eller god chans att gå vidare.

Han har flera exempel.

Förra året fick Rongedal jätteapplåder av publiken, medan storfavoriterna Andreas Johnson och Carola Häggkvist inte fick något större jubel bland åskådarna. Publikreaktionerna ger ofta en vink om hur svenska folket kommer att rösta.

Kim Nilssons blogg skiljer sig lite från andra schlagerbloggar. Den utgår från tv-soffan, inte från pressavdelningar på arenorna.

Jag följer Melodifestivalen på samma sätt som de allra flesta, det vill säga genom tidningar och tv. På finalen i Globen kommer jag dock vara på plats hela dagen.

Sedan blir det förstås lite extra fokus på Susanne Alfvengren, som bor på Rådmansö. Hon deltar i den fjärde deltävlingen i Malmö den 28 februari.

Det blir enligt henne själv en lugn och fin ballad. Utan att ha hört låten tror jag att den kan bli uppskattad i hennes generation. Den kan sticka ut och jag tror att den går vidare till andra chansen.

Kim Nilsson är taggad. Och han hoppas på många reaktioner från läsare.

Jag vill att många ska kommentera mina inlägg och komma med egna synpunkter.

Till schlagerbloggen

Mer läsning

Annons