Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabblagad pasta

Slut på storhelger, klämdagar och välförtjänt jullov. Tillbaka i vardagslunket är det snabb och god vardagsmiddag som gäller. Stunsa till den färdigköpta tomatsåsen med knaperstekt bacon och basilika eller sväng ihop en klassisk carbonara på nolltid!
 

Annons

Pasta med tomat, bacon och basilika (4 port)

400 g valfri pasta

1 burk färdig pastasås, tomat och basilika

1 pkt tärnat bacon

1 gul lök

1 stor vitlöksklyfta

1 msk kalvfond

1 grabbnäve rucola

färsk basilika

färskriven parmesanost

1. Sätt på pastavatten. Hetta upp en liten stekpanna, fräs baconet och låt fettet rinna av.

2. Salta pastavattnet först när det börjat koka. Finhacka löksorterna och fräs hastigt i stekpanna utan att det tar färg. Häll upp den färdiga tomatsåsen i en kastrull och tillsätt baconhack och löksorterna.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Sjud tomatsåsen på medelvärme, tillsätt fonden och smaka av.

4. Lägg upp pastan på ett djupt serveringsfat. Placera rucolan ovanpå och häll över tomatsåsen. Toppa med basilika och parmesanost.

Spaghetti alla Carbonara (4 port)

400 g spaghetti

1 pkt bacon eller 175 g rökt sidfläsk på bit

4 äggulor

1 dl färskriven parmesanost

0,75 dl grädde

salt och svartpeppar

1. Sätt på pastavattnet. Skär baconet eller helst! sidfläsket i bitar och fräs i het panna.

2. Salta pastavattnet och koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda ost, äggulor och grädde. Salta försiktigt, men peppra desto mer generöst.

3. Häll av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i den heta kastrullen och vänd, med hjälp av en gaffel, ner ägg-ost-gräddblandningen så att all spaghetti blir täckt.

4. Blanda ner det stekta baconet eller sidfläsket och servera genast med extra parmesanost och svartpepparkaret tillgängligt på bordet.

Mer läsning

Annons