Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörstekt gös med dijonhollandaise och scampi på spett

Annons

Ingredienser (4 portioner):

4 gösfiléer med skinn

1 msk smör

2 msk rapsolja

salt och vitpeppar

8-12 kokta scampi

4 träspett

ruccolasallad och finhackad chili till garneringen

Gör så här:

Värm stekpannan, häll i oljan, lägg därefter i smöret och låt det smälta. Torka av filéerna, salta och peppra därefter fisken. Lägg i filéerna med köttsidan ner när smör/oljeblandningen ”bubblar” lätt, vänd efter en stund när fisken börjar se fast och stum ut, stek färdigt på skinnsidan.

Trä upp 2-3 scampi på ett spett per person och lägg dem i pannan di fisken ligger på skinnsidan vänd spetten en gång.

Dijonhollandaise:

Använd färdigköpt sås av god kvalitet; smaksätt den med lite vitt vin och dijonsenap. Eller gör din egen sås enligt följande:

150 g smör

3 äggulor

3 msk torrt vitt vin

0,5 - 1 msk pressad citron

0,5 -1 krm salt

vitpeppar

1 msk dijonsenap

Gör så här:

Smält smöret. Vispa äggulorna och tillsätt vinet. Vispa ner det smälta fettet i blandningen; först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Då såsen är tjock och blank tillsätts citron, senap och kryddor.

Servera gösen på en bädd av ruccolablad och finhackad chili tillsammans med scampispetten, dill, citron, kaprisbär och färsk potatis.

Mer läsning

Annons