Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smördegstårta med frukt och bär

Annons

Ingredienser (12-14 bitar):

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1dl socker

0,5 tsk bakpulver

200 g smör

Fyllning:

2 kiwifrukter

ca 8 st jordgubbar

50 g vit choklad

Gör så här:

Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det kalla smöret i klickar och arbeta snabbt samman till en deg använd gärna matberedare. Kavla eller tryck ut degen till en stor platta, ca 30 cm i diameter, direkt på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt den vila kallt i ca 30 minuter. Skiva kiwin och jordgubbarna tunt och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå degen. Riv chokladen och strö den över. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 15 till 20 minuter.

Mer läsning

Annons