Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande god spöktårta

När barnen på Köpmanholms förskola Ejdern ska baka spöktårta till Halloween är det devisen ”ju fler kockar, desto bättre tårta” som gäller.
- Får vi smaka nu, undrar Nora Svensson halvvägs in i tårtbaket.

Annons

Det är onsdag förmiddag när NT hälsar på i köket där förskolläraren Madelen Lönnelid och barnskötaren Ulla Andersson förberett för dagens tårtbak. De turbosnabba tårtbottnarna ligger klara i väntan på att kläs med grädde, sylt, färsk frukt samt, för skräms skull, en och annan spindel och fladdermus.

Med tungan rätt i mun vispar så några av barnen grädde, medan andra skalar och skär frukt. Halvvägs in i arbetet byter barnen sedan arbetsuppgifter med varandra.

Inom en halvtimme står den rosta spöktårtan med grinande tänder, i form av utlagda clementinklyftor, färdig och klar.

Jättegod, betygsätter Alva Lindefors den första tuggan.

Köpmanholms spöktårta (8-10 bitar)

4 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 dl+3 dl vispgrädde

clementiner

kiwi

jordgubbssylt

röd och grön karamellfärg

physalisfrukter

1. Rör ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

2. Vik en bit bakplåtspapper något mindre än en vanlig ugnsplåt och häll i hälften av smeten. Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme i 5 minuter.

3. Ta ut formen, vänd upp och ner på kakan och dra genast av bakplåtspappret. Upprepa proceduren med resterande smet.

4. Vispa 3 dl grädde och skär frukten. Dela varje kaka mitt i itu och bygg sedan en 4 våningar hög tårta med valfri mängd frukt, grädde och sylt emellan.

5. Vispa resterande grädde och häll i röd karamellfärg. Bred den färgade grädden runtom tårtan och rita ett monster med frukt och karamellfärg.

Mer läsning

Annons