Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolfrågan skjuts upp

Flygskolans vara eller inte vara förblir ovisst ett tag till.
Förslaget om att lägga ned skolan återremitterades vid gårdagens kommunfullmäktige.

Annons

Debatten gick hög på gårdagens kommunfullmäktige. Allmänhetens frågestund blev mycket lång när lärare och föräldrar från Flygskolan förde fram sina frågor. De flesta frågor som ställts tidigare i andra sammanhang om underlaget för förslaget att avveckla Flygskolan.

Vi har försökt att få svar hela hösten men inte fått det. Därför blir det här en repetition, förklarade läraren Rolf Hedin, innan han ställde frågor bland annat om vilka ekonomiska beräkningar som gjorts av kostnader för flytten, hur man ska lösa underskottet av lokaler 2013 och hur skolans olika internationella samarbeten ska kunna fullföljas om man lägger ned skolan.

Den som svarade på de flesta frågorna var barn- och skolnämndens ordförande Ann S Pihlgren (m).

De flesta av dessa frågor hör hemma i tjänstemannaledet. Det är sånt rektorer och personal måste sätta sig ned och lösa när beslut är taget, förklarade hon.

27 personer

Oppositionsrådet Elisabet Björk (s) och Olle Jansson (s) vice ordförande i barn och skolnämnden yrkade båda på återremiss. Ett förslag som de fick stöd för av de båda andra oppositionspartierna miljöpartiet och vänsterpartiet. När fullmäktigeledamöterna gick till votering fick de stöd av 27 personer vilket räckte för att det skulle gå igenom. En ledamot från majoriteten valde att lägga ned sin röst helt och hållet: folkpartisten Christina Frisk.

Jag tycker att det kan vara ok att lägga ned Flygskolans lokaler på Flygfältet. Men jag kan varken säga ja eller nej till att lägga ned Flygskolan med det här underlaget, förklarade hon sitt beslut.

Ann S Pihlgren (m) som är ordförande för barn- och skolnämnden höll inte med om kritiken mot underlaget.

Jag hör inga ideologiska motiveringar till varför man inte ska lägga ned Flygskolan. Att dra fram formalia är struntprat, förklarade hon och menade att allt material man efterfrågar finns att tillgå.

Mer läsning

Annons