Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsväg blockerades av lastbil – bärgningen tog flera timmar

Nysättra skogsväg är blockerad och bärgningen kommer att ta några timmar, uppgav polisen på sin Facebook-sida på måndagen.

Annons
Foto: Polisen

Vid 10-tiden på måndagen halkade en lastbil med släp av Nysättra skogsväg och blev stående tvärs över vägen. Polisen fick larma fram en bärgare till platsen men arbetet tog lång tid. Vid 14.30 pågick bärgningsarbetet fortfarande.

Lastbilschauffören var bak i släpet och lastade av balar med isolering när lastbilen gled ner i diket.

- Lastbilen har kört långt vilket har gjort däcken varma. Sen var det lite nerförslut i kombination med nysnö som smälte till is under däcken och så gled lastbilen av vägen, säger Henrik Ackelman, inspektör vid Norrtäljepolisen som var ute på platsen under förmiddagen för att se vad som hade hänt.

Polisen misstänker inget brott och kallar inte ens händelsen för en olycka.

– Vi kommer inte ens att skriva någon rapport på det här. Det var ju ingen olycka. Förarhytten var till och med tom när lastbilen gled av, säger Henrik Ackelman.

Under förmiddagen la Norrtäljepolisen ut en bild på sin Facebooksida som visar lastbilen och släpet som korsar skogsvägen. Enligt polisen finns det alternativa vägar att köra för de boende längs vägen då bärgningsarbetet beräknades pågå hela dagen.

Mer läsning

Annons