Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtarnas hall i U-huset stängs

Skateboardhallen vid U-huset läggs ned nästa år.
Lokalen ska i stället byggas om för att inhysa musikverksamhet.
- Jättetrist, nu blir närmaste skejthall Fryshuset i Stockholm, säger brädåkaren Patrik Villar-Moya.

Annons

Den 28 februari nästa år plockas ramperna ned i skateboardhallen i U-huset. Nyheten om nedläggningen har tagits hårt av de flesta åkarna.

Det känns jättesurt, var ska vi nu åka någonstans? Den här hallen har varit kanon eftersom den ligger centralt så att alla i hela kommunen kan ta sig hit, säger Patrik Villar-Moya.

Musikverksamhet

Anledningen till att hallen läggs ned är att lokalen inte går att använda till andra aktiviteter, som till exempel den växande musikverksamheten som U-huset står för. Enligt U-husets verksamhetsledare Helena Hellberg ska även aktiviteterna där inrikta sig till ungdomar från 15 år och uppåt, medan skateboardhallen numer mest inhyser pojkar i åldern 914 år.

Men jag tycker att vi också har rätt att få vara någonstans. Det måste vara lättare att hitta en annan lokal där man kan spela musik och dansa i, säger Casper Andersson.

Helena Hellberg tycker att det känns jobbigt att behöva lägga ned skateboardhallen, men förklarar att hon inte längre har ett val.

Vi har i ett år försökt att skapa ett skejtnätverk som skulle ta över verksamheten och bara hyra lokalen av oss, men det har tyvärr inte fungerat. Enda anledningen till att hallen varit öppen i höst är att två föräldrar mycket snällt ställt upp, säger hon.

Kunde ni ha hittat en annan lokal för den växande musikverksamheten?

Kanske det, men det finns inte i vår budget och mitt uppdrag från kommunen är att satsa på ungdomar från 15 år och uppåt och där är musikintresset störst, säger hon.

Skjetnätverket och U-huset har nu kontaktat kommunens idrottschef Adam Persson.

Jag hjälper till så gott jag kan och tittar om det finns en annan lokal. Just nu har jag dock ingen uppfattning om hur det ser ut, säger Adam Persson.

Brädåkarna själva är dock inte alltför hoppfulla att man hittar en alternativ lösning.

Var ska en sådan stor och billig lokal finnas? Det närmaste stället för oss att åka blir Fryshuset i Stockholm och dit är det åtta mil, säger Patrik Villar-Moya.

Mer läsning

Annons