Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sesamströdd kycklingfilé på grönsaksbädd

Annons

Ingredienser (4 pers):

500 gr kycklingfilé

4 msk teriyakisås

5 tsk ljus, japansk soja

sesamfrön

2 röda paprikor

1 gul paprika

3 rödlökar

150 gr champinjoner

1 zucchini

1 knippe sparris

2 msk olja

salt och nymald svartpeppar

1 lime (både saften och rivet skal)

2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje kycklingfilé i fyra, fem bitar. Lägg kycklingen i en skål och häll över soja blandad med teriyakisås. Strö sedan över sesamfrön och låt kycklingen marinera medan du förbereder grönsakerna.

Skär paprikan och rödlöken i ganska stora bitar. Skiva zucchinin i cm-tjocka skivor - alltför tunt skivad zucchini blir bara oaptitligt. Skär varje champinjon i fyra bitar och lägg alla grönsaker på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Dra igång riskoket under tiden, bryt av den träiga nederdelen på sparrisen. Blanda olja, kryddor, lime och vitlök i en liten skål. Ta ut grönsakerna när äggklockan ringer och häll över vitlöksoljan, blanda ordentligt. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och toppa till sist med sparrisen. Stek kycklingen och grönsakerna ytterligare 15 minuter till kycklingen är genomstekt.

Servera med ris och mer teriyakisås och soja på bordet för den som önskar.

Mer läsning

Annons