Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serranolindad laxfilé med dill och sparris

Lättlagad och vacker bjudrätt på påskbuffén som bjuder på en perfekt mix av lax, sparris och flortunn, salt serranoskinka.

Annons

Ingredienser (4 port):

4 bitar lax á 150 g

citron

svartpeppar

dill

8-12 förvällda sparrisstjälkar

4 skivor serranoskinka

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Stänk lite citron på laxbitarna, peppra med lite nymald svartpeppar. Lägg en dillkvist och två-tre förvällda sparrisar ovanpå laxen.

Linda en skiva serranoskinka (eller parmaskinka) runt varje laxbit och tillaga laxen mitt i ugnen tills den är färdig det tar cirka 12-13 minuter. Bjud kokt potatis till laxen.

Tips: Låt inte laxen stå inne för länge, fiskar typ lax och

hälleflundra koagulerar snabbt.

Mer läsning

Annons