Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sallad Olivier

Den här salladen finns på varje persiskt matbord när det är fest.

Annons

Ingredienser:

350 gram kycklingfilé

1 st lagerblad

0,5 gul lök

1 tsk salt

4 kryddpepparkorn

200 gram saltgurka

600 gram potatis (fast sort)

6 st ägg

Sås:

3 dl lätt crème fraiche

0,5 dl lätt majonnäs

1 citron

salt

peppar

örter (torkade som smulas välj gräslök, persilja, dill, basilika och/eller oregano)

Dekoration:

saltgurka

oliver

hårdkokt ägg

Gör så här:

Lägg kycklingfiléerna, den klyftade löken och lagerbladen i en kastrull. Tillsätt kryddorna. Häll på så mycket vatten så att det knappt täcker filéerna. Låt koka ca 20 minuter. Låt det svalna. Hackas/tärnas när det är så pass kallt att du kan hantera det.

Skala och tärna potatisen, koka mjukt i ca 10 12 minuter (är beroende av kvalitén på potatisen), spola med kallt vatten, låt svalna.

Låt äggen koka 10 minuter (lägg i äggen från början), spola med kallt vatten och låt svalna. Hackas.

Finhacka saltgurkan.

Blanda till såsen, smaka av med pressad citron, salt, peppar och örter.

Dekorera salladen med gurka, ägg och oliver.

Mer läsning

Annons