Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransscones

Lagom söta munsbitar med en aningens sälta. Supergoda med bara lite smör på, men lyxa gärna också på med lite lemon curd eller liknande. Kom bara ihåg att absolut inte knåda degen, det gör degen seg och förhindrar att brödet höjer sig som det ska under gräddningen.

Annons

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl strösocker

1 pkt saffran

50 gr smör

1 dl russin

0,25 dl vatten

2 dl gräddfil

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en plåt eller lägg bakplåtspapper på. Blanda i en bunke vetemjöl, bakpulver, salt och socker. Stöt saffranet i mortel tillsammans med en sockerbit, häll ner i mjölblandningen och tillsätt russinen. Finfördela smöret i mjölblandningen, använd fingertopparna eller en gaffel. Tillsätt vattnet och gräddfilen, arbeta snabbt samman till en deg.

Dela degen i två delar. Klappa eller kavla ut varje del direkt på plåten till en rund kaka. Skär kakorna i fyra delar, nagga dem med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 8 till 10 minuter.

Mer läsning

Annons