Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S öppnar för samarbete med C i skolfrågan

Beslutet om den nya grundskolan skjuts på framtiden av centern.
Det tycker oppositionen är bra.
– Det är bra att ligga still i båten när det är så mycket man inte vet, säger Olle Jansson (s).

Annons

Under onsdagen bestämde sig centern för att inte ta något beslut om de nya. En stark orsak till det är att partiet vill ha tid att ta fram egna lösningar och få mer underlag.

Vi tycker att det finns flera saker som man måste titta närmare på innan man kan ta ett beslut. Det handlar dels om bygdeskolorna och vad som ska hända med sjätteklassarna där, dels om hanteringen av ärendet med Flygskolans elever och var de ska ta vägen, säger Patrik Dahl (c) ledamot i barn och skolnämnden. 

En som är glad att beslutet skjuts på framtiden är Olle Jansson (s) vice ordförande i barn och skolnämnden.

Det är bra att det får ta längre tid, men jag vet inte vad det innebär än. Jag ska ta kontakt med centern för att få veta exakt vad det är som får dem att återremitterar. 

Är det tänkbart att ni kan samarbeta med dem om en annan lösning? Det beror på. Om de accepterar Flygskolans nedläggning blir det svårt. Kanske är det möjligt att samarbeta om bara bygdeskolorna. 

Olle Jansson är kritisk till hur hela processen har skötts.

Det finns inga kalkyler vare sig för siffror eller för lokaler. Man vet inte ens om ombyggnationen på Roslagsskolan kommer att gå igenom än. De skulle aldrig ha dragit i gång det här utan att ha mer på fötterna.

Hur menar du då? Som vanligt har man fattat beslutet bak och fram. De fattar beslut först och utreder konsekvenser sen. Det ska gå så fort. De tror att de behöver överraskningsmoment för att få igenom beslut. De tar inte debatten. Det är livsfarligt för demokratin. Det måste få ta tid att förändra. 

Pernilla Josefsson [email protected]

Mer läsning

Annons