Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)amlas för badhuset i Rimbo

Socialdemokraterna tänker jobba vidare på idén om att Norrtälje kommun ska köpa badhuset i Rimbo. Förslaget kommer från början från partiets Jan Emanuel Johansson.

Annons

Vid ett offentligt möte som hölls i Rimbo i går kväll utvecklades idén. Tanken är nu att gå samman med föreningar och intressegrupper i Rimbo för att utarbeta förslaget och sammanställde en skrivelse till kommunstyrelsen.

Jan Emanuel Johansson har lobbat för idén sedan i slutet av augusti då socialdemokratiska föreningarna hade ett representantskapsmöte där Cecilia Möller som är chef för kultur- och fritids förvaltningen deltog. Förutom att gå igenom olika visioner för Norrtälje, Hallstavik och Rimbo, drog Cecilia Möller även turerna kring badhuset i Rimbo och Jan Emanuel Johansson reagerade direkt och bestämde sig direkt för att skriva en motion till fullmäktige och föreslå att kommunen köper badet.

Rimbobadet är det enda badet i kommunen som lämpar sig för familjer och andra som vill göra något annat än simma 25 meter fram och tillbaka. Att kunna åka till Rimbodet har varit ett relativt överkomligt och billigt vinternöje för många barnfamiljer. Nu måste de ta sig till Uppsala eller Södertälje för att få samma upplevelse, sade Johansson till NT den 1 september.

NT

Mer läsning

Annons