Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruskigt bland snödrivor och vargar

Annons

Jag fick ett mejl från en kamrat i grannstaden. ”Hur har du det? Läste om Roslagen på nätet, på er hemsida. Låter ruskigt därute på landet. Snödrivor och vargar om vartannat - hu!”

Stockholmare, tänkte jag lite överseende. Nu tror väl vännerna att jag lever i mörka skogar jagad av vargar. Typiska nollåttor.

Men när bussarna upphör att rulla, arbetskamrater sitter insnöade i sina hus och strömmen sen lägger av för tusentals rospiggar börjar man ju fundera. Det fattas bara en försupen präst så är bilden av Gösta Berlings saga fulländad.

Fast samtidigt inte alls förstås.

Vargen var ensam, och den sköts. Och genast startade en upprörd debatt på norrteljetidning.se, som fortfarande rasar.

Bussarna körde fast på Stockholmsvägen och kommentarerna rullade in på norrteljetidning.se. Över huvud taget hittade många av er till vår sajt i snökaoset, vi fick utöka vår kapacitet så att inte hemsidan skulle gå ner. Och det gick, d e n moderna kommunikationen fungerade åtminstone.

Mycket annat har gått snett däremot.

Hur är det möjligt att bussarna som ska gå till Stockholm står stilla en hel dag? Trots att E18 faktiskt är fullt farbar. Det undrar många av kommentatorerna på sajten. Jag har full förståelse för att alla vägar inte hann plogas helt, att blåsten försvårade läget. Vädret är och var extremt. Visst överseende med inställda bussturer, strömlöshet och utebliven post får man ha. Men hur kan man tillåta sig att misslyckas så totalt, att isolera Norrtälje kommun helt för alla kollektivresenärer?

Busslink skyller på snöröjningen. Och Stockholm entreprenad skyller i sin tur på att det kom mer snö än de räknat med och poängterar dessutom att detta är ett nytt uppdrag för dem, det handlar om intrimning.

Flera av er har blivit arga. Norrtelje Tidning kommer därför att fortsätta att granska SL, snöröjningen, elleverantörer och andra som nu blottat hur sårbart vårt samhälle är.

Hör av dig till oss om du är drabbad: [email protected], eller skriv själv in en nyhet om till exempel snöläget på norrteljetidning.se/lasarnytt/skriv.

Mer läsning

Annons