Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarnas ekonomi under kontroll

Rospiggarna Speedway har summerat säsongen.
- Vi har en ekonomi i balans, säger Rospiggarnas ordförande Anders Östling.

Annons

De sportsliga framgångarna och det vackra vädret under tisdagarna har gjort att Rospiggarna kan se tillbaka på säsongen med positiva ögon.

Vi hade en genomgång i går (läs onsdag) och vi klarade budget och hamnade inte som många andra klubbar på en massa skulder, säger Anders Östling. Men det är fortfarande inte så att vi badar i pengar. Vi måste hålla ihop det och vara smarta, men vi behöver inte ligga sömnlösa om nätterna.

Ett skäl till att ekonomin gått ihop är  tur.

Ja, vi hade faktiskt lite tur under säsongen, säger Anders Östling. Vi fick inte en enda match i Orionparken som regnade bort och vädret har en stor betydelse i den här sporten.

Ett annat skäl är de sportsliga framgångarna.

Vår fina start på serien gjorde också att fler kom och tittade på oss. Hade vi haft de skador då som vi hade i slutspelet - då hade det säkert sett annorlunda ut även ekonomiskt.

Ett annat skäl till framgångarna var att klubben lyckades få fler hemmamatcher under sommarmånaderna.

Vi begärde att få köra fler hemmamatcher då och det var ett bra drag. Vi hade 3 500 åskådare på en match, 3 700 på en annan och 3 800 som mest. Det är bra siffror och vi kommer att begära ett sådant schema även nästa säsong.

Rospiggarnas lag börjar nu ta form inför nästa säsong. Lagkaptenen Greg Hancock är redan klar för en fortsättning i klubben.

Vi hoppas få klart med stommen så fort som möjligt och sedan ska vi leta efter några som kan tillföra laget något, säger Anders Östling.

Mer läsning

Annons