Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna vann rysare

45-45 inför matchens sista heat. Då hände plötsligt allt.

Annons

Adam Shields kraschade, Greg Hancock likaså, Indianernas Magnus Zetterström blev utesluten och Travis McGowan fick ta Shields plats i det avgörande heatet. Resultatet av kaoset? Seger med 4947 och Rospiggarnas andra raka seger i elitserien.

Rospiggarna lyckades vinna den svåra bortamatchen mot Indianerna och man gjorde det i det sista heatet efter en makalös upplösning på matchen.

Fram tills dess var matchen mellan Indianerna och Rospiggarna de på förhand tippade bottenlagen i årets elitserie alldeles jämn. 

Indianerna hade visserligen en ledning på sex poäng i mitten av matchen, men i det åttonde heatet toppade Rospiggarna med Greg Hancock i par med Adam Shields och plötsligt var Rospiggarna tillbaka i matchen igen. Greg Hancock och Adam Shields körde strålande matchen igenom.

När de båda kör så här bra kan man inte säga något annat än att det är fantastiskt, säger Mikael Messing, lagledare i Rospiggarna. 

Och just därför var det fördel Rospiggarna inför matchens sista heat, det 16:e. På startlinjen fanns nämligen både Adam Shields och Greg Hancock Rospiggarnas i särklass bästa poängplockare i matchen. Då hände som sagt allt. 

Hemmaföraren Magnus Zetterström körde rakt in i Adam Shields som i sin tur fick med sig Greg Hancock i fallet.

Jag stod i depån och såg inte riktigt vad som hände, säger Mikael Messing. Men det var en otäck krasch.

Förarna låg länge kvar på arenan och den som råkade mest illa ut var Adam Shields, Rospiggarnas nyförvärv.

Han har gjort illa axeln, mer vet jag egentligen inte. Men något fel är det och det är allvarligt för oss. Han gjorde en kanonmatch och det skulle vara illa om han missar några matcher framöver. 

Adam Shields kunde följaktligen inte köra i omstarten av det sista heatet, samtidigt som Indianernas Zetterström blev utesluten från heatet.

Därmed fick Rospiggarnas Greg Hancock och Travis McGowan möta en ensam Piotr Protasiewicz. Den matchen i matchen vann Greg Hancock. 

Rospiggarnas lagkapten tog starten och kunde i omstarten av det sista heatet se till att Rospiggarna vann med 42 och därmed även matchen med 4947.

En oerhört viktig seger.

Det är sådana här matcher vi måste vinna om vi ska ha en chans att nå slutspelet, säger Mikael Messing. Vi har fått bästa tänkbara start på säsongen med två raka segrar. Det känns väldigt bra. 

Ändå finns förstås orosmoln. Om skadan på Adam Shields visar sig vara så pass allvarlig att han missar de kommande matcherna med Rospiggarna då kan laget från Hallstavik få problem.

Vi får hoppas på det bästa, säger Mikael Messing.

Rickard Grandin

[email protected]

Mer läsning

Annons