Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ROSPIGGARNA VANN IGEN

Hammarby körde för en slutspelsplats - Rospiggarna för att hindra Bajen att komma dit. Rospiggarna lyckades. Seger med 51-44 på Gubbängen i Stockholm. - Vi börjar komma dit vi vlil igen, strålade Greg Hancock efter matchen.

Annons

Trots att Rospiggarna redan är klart för slutspel märktes det inte i depån innan matchen mot Hammarby.

Det var bistra och laddade miner, kanske mest på lagledare Mikael Messing.

Ingen är gladare än jag om vi kör bort Bajen från slutspel, sa han.

När första heat startade märktes det dock att Hammarby var de som hade mest att köra för. Bajens Tomasz Gapinski och Martin Smolinski fick en lysande start och kunde enkelt köra hem en femetta. Kvar på innerplan stod en förvånad Greg Hancock med en trasig motor.

Jag fattar ingenting. Den har gått som en klocka hela tiden, men när jag stod vid start lät det väldigt mycket, och väldigt konstigt.

Rospiggarna är dock inte i slutspel av en slump. Som så många gånger förut den här säsongen malde de sig in i matchen, och när Andreas Messing tillsammans med Janusz Kolodziej genomförde en perfekt paråkning och tog Piggarnas första femetta i heat åtta var ställningen utjämnad till 24-24.

Sedan var det inget snack om vilka som skulle segra. Rospiggarna, ledda av den sagolika Hancock, öste bara på och gjorde att spänningen försvann med fem heat kvar att köra.

Återigen en bra laginsats. Fortsätter vi så här blir vi farliga. Vi börjar äntligen komma dit vi vill vara, sa en lycklig Greg Hancock, som trots det misslyckade förstaheatet körde in hela 15 poäng.

Man kan också sammanfatta det som lagledare Mikael Messing gjorde.

Det är alltid skönt att slå Bajen.

Mer läsning

Annons