Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna har slutit farmaravtal med Getingarna

Rospiggarna har slutit ett farmarlagsavtal med Stockholmsklubben Getingarna som i år gör comeback i allsvenskan i speedway.
- Det känns riktigt skönt, av flera skäl, säger Rospiggarnas ordförande Anders Östling.

Annons

Den 5 november meddelade det klassiska speedwaylaget Getingarna att man återuppstår och att man tänkte köra med ett lag i allsvenskan kommande säsong. Skälet var att man på så sätt ville säkra speedwayen i Stockholm och på Gubbängen.

I och med det öppnade sig nya möjligheter för Rospiggarna i jakten på ett farmarlag inför säsongen 2009.

Tidigare hade det spruckit med både Masarna, från Avesta, och Griparna, från Nyköping.

Men att nu kunna farma med ett lag från Stockholm är helt suveränt för oss. Det är nära för våra förare och för de vi vill farma in. Men den största fördelen för oss som klubb är att vi nu får möjlighet att ha en bredare trupp, säger Östling.

Vikten av det är lätt att förstå med tanke på slutet av årets säsong, när Rospiggarna på grund av skador och sjukdomar, knappt fick ihop ett lag att köra med.

Eftersom getingarna nyligen beslutat sig för att åter starta speedwayverksamheten är det ännu oklart vilka förare som laget kommer att förfoga över.

Jag vill inte nämna några namn, men jag vet att de är i slutförhandlingar med flera förare som också breddar vår trupp, så att vi kan ha flera förare än de nio som vi får ha i truppen att tillgå. säger Östling.

Farmningsbara förare är svenska juniorer och äldre svenska förare som, enligt Östling, har under 6,0 i snitt.

Getingarna är Sveriges framgångsrikaste speedwayklubb med inte mindre än 16 guld, inräknat det man tog 1989 under namnet Stockholm United. Klubben körde senast i allsvenskan 2006.

Mer läsning

Annons