Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna föll mot mästarna

Det var ett gott försök. Men det räckte inte.
Rospiggarna förlorade hemmamatchen mot Andreas Jonssons Dackarna med 46-50.
– De var för bra helt enkelt, säger Mikael Messing, lagledare i Rospiggarna.

Annons

 För bra var de verkligen, gästande Dackarna från Målilla med Hallstavikssonen Andreas Jonsson i spetsen. Bortalaget har tidigare haft problem i bortamatcherna och de regerande svenska mästarna har inte direkt övertygat i serien.

Nu såg allt annorlunda ut. Till Rospiggarnas förtret. 

Dackarna rivstartade nämligen och var hela tiden steget före hemmalaget. Så fort Rospiggarna åt sig lite närmare, så drog Dackarna ifrån igen.

Matchen blev därför aldrig riktigt spännande inför storpubliken i Orionparken. Det hettade liksom aldrig till. Rospiggarna kom visserligen nära i det elfte heatet när Chris Slabon och Jonas Messing ordnade 5-1 och krympte Dackarnas ledning till två poäng.

Kanske skulle det gå att hota dem ändå, var känslan. 

Men den känslan dog snabbt.Dackarna svarade omgående med två heatvinster med 4-2.

Inför det första nomineringsheatet ledde bortalaget med 45-39. Rospiggarna behövde två femettor mot Hans Andersen, Peter Karlsson, Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren.

En omöjlig uppgift, förstås.

Och när Adam Shields föll och blev utesluten i det första nomineringsheatet var saken klar. Att Greg Hancock och Janusz Kolodziej vann det sista heatet med 5-1 spelade ingen roll.

Matchen var Dackarnas.

De har i stort sett fyra GP-förare i laget, säger Mikael Messing. Vi kunde inte matcha dem. Den enda orsaken till att vi hängde med så pass bra var att Fredrik Lindgren hade en mindre bra dag. 

Hos Rospiggarna fanns det ändå glädjeämnen. Janusz Kolodziej - som ägnade hela tisdagen till att träna på Orionparken - tog åtta poäng. En klar förbättring med tanke på hur det sett ut tidigare i sommar.

En annan som imponerade var Chris Slabon. Polacken körde in 12+1 poäng som reserv och var väl kanske den ende i Orionparken som sken som en sol efter matchen.

I alla fall i Rospiggarnas läger.

Jag har kämpat för det här så länge, sa han i depån efter matchen. Jobbat stenhårt för att det någon gång ska släppa. Nu har det gjort det och det känns otroligt skönt. Jag har fått tillbaka självförtroendet. 

Han var även nöjd med Rospiggarnas insats så här långt - trots förlusten mot Dackarna.

De var för bra i dag, sa han. Inte så mycket att göra åt. Men vi har en bra stämning i laget, bra folk runt laget. Och jag tar poäng. Det finns inte så mycket att klaga på.

Richard Grandin

[email protected]

Mer läsning

Annons