Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna favoriter i kväll

Indianerna på hemmaplan i Orionparken.
Serietvåan Rospiggarna får finna sig i att vara favoriter inför en match – något som inte hör till vanligheterna den här säsongen.

Annons

Vi kanske är favoriter, men vi får inte underskatta Indianerna, säger Mikael Messing.

Rospiggarna vann bortamötet i Kumla i våras med 4947 efter det att Greg Hancock och Travis McGowan ordnat 42 i matchens sista heat.

Men det var då det. 

Efter det har Rospiggarna bara fortsatt att imponera. Och den senaste tiden har också Indianerna börjat plocka poäng i den jämna elitserien. Senast, förra tisdagen, utklassade Indianerna regerande mästarna Dackarna med 5739.

Laget är på gång. Och med starka reserver som Henrik och Simon Gustafsson kan förstås skrällen bli ett faktum om Rospiggarna underskattar kvällens motståndare.

Att de vann så stort förra veckan var en stor överraskning, säger Mikael Messing. Men vi ska vinna mot dem hemma, allt annat vore en mindre sensation. Vi har inte tappat mot dem på hemmaplan på många år. Jag tror att vi är bättre nu också. 

Det finns några namn som Rospiggarna bör se upp med. Adrian Miedzinski körde i Rospiggarna i fjol och kan banan.

Han vill säkert bevisa en del mot oss, säger Mikael Messing. Men han bör inte slå Greg Hancock, Adam Shields, Janusz Kolodziej eller Charlie Gjedde.

Indianerna har fler jokrar. Magnus ”Zorro” Zetterström kan köra både hur bra och hur dåligt som helst. Matej Ferjan likaså. Indianerna kommer också till 

Orionparken med populäre polacken Piotr Protasiewicz en bra förare när han är på det humöret.

Indianerna var inte så bra när vi mötte dem i våras, men de har blivit betydligt mycket bättre. Vi ska absolut inte underskatta dem.

Rospiggarna ställer upp med, i Mikael Messings tycke, det bästa laget. Charlie Gjedde blev pappa i onsdags och är tillbaka i laget. Även Travis McGowan är tillbaka.

Tummen var inte bruten, det var en kraftig stukning, säger Mikael Messing. Han ska vara helt okej.

Richard Grandin

[email protected]

Läs även Grandins kommentar

Rospiggarna är Roslagens svar på Rocky Balboa

Mer läsning

Annons