Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagskubb – ett råg och fruktbröd

Annons

Ingredienser (6 bröd):

1/2 liter vatten

100 g solrosfrö

250 g rågkross

1/2 dl hackade russin

150 g linfrö

1 dl hackade, torkade äppelringar

40 g vetekli

1 dl hackade, torkade aprikoser

250 g vetekross

Koka upp vattnet, häll det över ingredienserna och rör om till en gröt. Låt stå 1 timme.

16 1/2 dl (1000 g) vetemjöl

1 liter filmjölk

1 msk bikarbonat

2 dl sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen.

Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det, men det smakar gott nybakat också.

Mer läsning

Annons