Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagsförfattarna är på plats

Erik Eriksson, Majgull Axelsson och John Ajvide Lindqvist är några av de författare med Roslagsaknytning som finns med på bokmässan.

Annons

I början av september gav författaren och NT-krönikören Erik Eriksson, Grisslehamn, ut ”Jag såg kärleken och kriget”. En självbiografisk bok om hans tid som krigskorrespondent i Vietnam.

Vid ett seminarium på bokmässan diskuterar han Vietnam och vad som hände under kriget med militärhistorikern Marco Smedberg.

Skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist, Rådmansö, kommer också till Göteborg. Hans senaste roman, ”Människohamn”, handlar om hur en liten flicka försvinner spårlöst från en liten ö i Roslagens skärgård och hur hennes pappa söker efter henne. En spännande, otäck historia med många övernaturliga inslag.

I år har bokmässan inlett ett samarbete med Världskulturmuseet, med fyra seminarier kring klimatfrågor. Vid ett av dem berättar Majgull Axelsson, fritidsboende i Roslagen, om den resa hon gjorde till Arktis med fartyget Oden och som inspirerade henne till romanen ”Is och vatten, vatten och is”.

Jenny Lexhed är ytterligare en författare med anknytning till Roslagen som kommer till bokmässan. Där berättar hon om den självbiografiska boken ”Det räcker inte med kärlek”, där hon skildrar livet med en autistisk son och den kris hon själv gick igenom.

Mer läsning

Annons