Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagsblomman samlar in julklappar till familjer som inte har råd

Artikel 4 av 27
Julen 2016
Visa alla artiklar

En biocheck eller ett presentkort i en klädaffär, en leksak eller ett spel. På söndag kan du skänka julklappar och hjälpa ekonomiskt utsatta barnfamiljer.

Annons

Under förra årets insamling fick Roslagsblommaan in närmare 300 julklappar.

På söndag den 4 december håller Roslagsblomman sin årliga insamling av julklappar till ekonomiskt utsatta barnfamiljer. Det är fjärde året man samlar in paket under julmarknaden i Norrtälje och välviljan brukar vara stor bland invånarna i kommunen.

– Det brukar gå jättebra. Vi brukar få in omkring 300 julklappar att dela ut, säger Marie Sandström som driver Roslagsblomman tillsammans med Carina Blom.

Den som vill lämna paket till Roslagsblomman köper en klapp värd cirka 50-100 kronor. Paketen märks sedan om de passar till en kille eller en tjej eller båda och lämplig ålder på mottagaren.

–Vi har många äldre tonåringar som uppskattar en biocheck eller ett presentkort. Leksaker är också jättebra, säger Marie Sandström.

Roslagsblomman jobbar i nära samarbete med Svenska Kyrkan. Årets insamlade paket kommer främst att landa hos barn och tonåringar i Rimbo och Hallstavik. Insamlingen via Åtellets tomtelopp på lördag kommer samtidigt att landa hos kyrkan i Norrtälje.

LÄS ÄVEN: Tomtelopp i Norrtälje på lördag samlar pengar till välgörenhet

–De här familjerna har inte råd att köpa julklappar så de här paketen gör en väldigt stor skillnad, säger Marie Sandström.

Den som inte hinner lämna in paket på söndag kan istället lämna in paket hos Mäklarhuset fram till och med lördagen den 10 december klockan 14. Även Bilisten i Häverödal tar emot paket fram till och med den 14 december. Julklapparna delas sedan ut veckan före jul.

Här är ett par julevenemang som hålls helgen den 3-4 december. (Vill du tipsa om fler julmarknader i helgen, klicka här för att fylla i vårt tipsaformulär)

Lördag den 3 december:

Sladdstycket, Rådmansö. Rådmansö hembygdsförening har sin årliga julmarknad i hembygdsgården Sladdstycket. Lokala hantverkare ställer upp med försäljning av det mesta. Servering finns. Öppet mellan 12.00-15.00.

Almviks brygga, Blidö. Från Stockholm kan man ta s/s Blidösund och resa till marknaden på Blidö. Julmarknaden är mycket välbesökt. Här finns färsk och rökt fisk, inlagt och gravat, korvar och pastejer, renkött, godis och glögg, hemslöjd från öar och fastland, stickat och snickrat, virkat och tovat, eterneller, smycken, keramik och konsthantverk, kläder och skinn. När s/s Blidösund avgår 16.00 blir det fyrverkeri. Öppet: 11.30-16.00.

Åtellets tomtelopp, Norrtälje. Klä ut dig till tomte och spring för välgörenhet! Tomteloppet är ett välgörenhetslopp som går ut på att ta sig från start till mål, på valfritt sätt. Spring, rulla, dansa, allt är tillåtet! Loppet startar på Åtellet kl. 14.00 och målgång på Stället mat och trädgård. Loppet är ca 2,5 km och kostar 150:-. Intäkterna går i år till Svenska Kyrkan som lämnar bidrag till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i samband med julen. Pris till bästa utklädda deltagaren.

Söndagen den 4 december:

Pythagoras industrimuseum, Norrtälje. I en annorlunda och spännande fabriksmiljö, bland maskiner och motorer, anordnas julmarknad med kvalitetshantverk. Dagen bjuder på tändkulemotordunk, ett julpyntat arbetarhem och mycket mer. Servering finns, bland annat köttbullesmörgåsar, glögg och andra godsaker i Kafé Smedjan. Öppet: 11.00-15.00.

Norrtälje stad. Välkommen till en gammeldags julmarknad med lokala hantverk, bakverk, karameller med mera. från lokala producenter i Norrtälje. Denna dag kröns även Roslagens lucia på Stora torget klockan 16.00. Öppet 11-16.

Alla artiklar i
Julen 2016

NT sände direkt från Roslagens Lucia – se sändningen här

TV

Annons