Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagen vann tuff innebandypremiär

De åkte ur division två i våras.
Nu ska IBK Roslagen återupprätta hedern i division tre.
- Många tror att vi ska hamna på nedre halvan, men jag tror att vi hamnar på den övre, säger IBK-tränaren Mikael Livbom efter premiärsegern mot Frötuna.

Annons

Förra säsongen vill nog de flesta i IBK Roslagen glömma. Nu är det en ny säsong med nya förutsättningar. IBK Roslagen har tappat ett par spelare till Åkersberga och Rimbo, men man har även fått tillbaka ett par spelare. Och stommen från förra säsongen är kvar.

Mot Frötuna tog IBK ledningen. En ledning som stod sig perioden ut.

Vi spelade bra i den första perioden, men i den andra så hamnade vi i deras tempo och det blev skit av alltihop. Vi fick kramp helt enkelt. Frötuna fick några enkla mål samtidigt som vi drog på oss ett par onödiga utvisningar.

IBK tog sig ett rejält snack i periodpausen mellan den andra och den tredje perioden.

Det hjälpte.

Vi pratade om att ha tålamod, skjuta mer och inte hamna i deras tempo. Vi vaskade om en del i femmorna också, säger Mikael Livbom.

Det hjälpte, som sagt.

IBK gjorde två snabba mål i inledningen av den tredje perioden och nu var det istället Frötuna som fick jaga. I slutet tog bortalaget ut målvakten vid ställningen 54 till IBK Roslagen.

Då gjorde IBK 64 och avgjorde matchen.

Vi var nog ganska småstressade inför den här matchen, men det var skönt att vi kunde vinna. Det är svårt att i det här läget säga hur bra Frötuna är, men vi ska hamna på övre halvan i tabellen. Så är det bara.

Mer läsning

Annons