Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt så det räcker åt alla i helgen

Raggare och barnfamiljer i perfekt symbios. Under helgen går två av sommarens största nöjes­arrangemang av stapeln när bilutställningen American Car Show och minimusikfestivalen Diggiloo är i Norrtälje.

Annons

På lördag förväntas tusentals besökare ta sig till stan för att kolla in vrål­åken som ställs ut under American Car Show, en av Sveriges största bilutställningar.

En ren och skär konstutställning. 1 500 bilar ställs ut och vi hoppas på 15 000 besökare. Folk kommer hit från hela landet, säger Lars Öhman, president och arrangör, Yankee Ranch.

Under dagen kommer man att kunna se, ja förutom alla jänkare, bilar av varierande slag från hela världen och även en del båtar. Men något speciellt man ska se fram emot i år har Lars Öhman svårt att sätta fingret på.

Alla har sin smak, det är upp till bedömaren. Allt är representerat. Vi har haft lyckan att få hit europa­eliten och det är därför vi är så kända, säger han.

Själv säger han sig vara ganska mätt på utställningar.

En annan är ju ute i landet så mycket. Man har sett allt.

Samtidigt blir han imponerad på varenda utställning.

Man hör talas om bilar och då måste man åka för att se vidundret för att skapa sig en egen bild.

Vad tycker du om att bilträffar ofta förknippas med våld?

Det är en helt felaktig bild. Om man tar utställningen nu senast i Västerås som exempel så var det mindre våld där än under en vanlig derbymatch mellan AIK och Djurgården. Det brukar vara väldigt lugnt i Norrtälje och vi vill ju att det ska vara en familjetillställning, säger Lars Öhman.

För att vara på den säkra sidan kommer festen som anordnas på kvällen inte längre vara en öppen tillställning utan vakter kommer finnas på plats för att hålla ordning.

Dagen efter, på söndag kommer musikfestivalen Diggiloo till staden. Nästan 4 000 biljetter är redan sålda.

Men evenemangen tar inte slut där. På Väddö bjuds till festligheter av varierande slag under den traditionstyngda Simpnäsdagen. Listan kan göras lång. Det blir helt enkelt en späckad helg med något för alla.

Patrik Ekström  [email protected]

Mer läsning

Annons