Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökt fisk

Nyrökt abborre på knäckemacka med skivad kokt potatis, creme fraiche och finklippt gräslök. Eller med creme fraihe, hackad lök, stenbitsrom och dill på mjuk, grov rågmacka. I dag tipsar Köket om fiskegubbarnas bästa abborrecept.

Annons

Hårda abborremackan med kall, skivad potatis

hårt bröd

rökt abborre

kokt potatis

örtcremefraiche

gräslök

Gör så här

Mosa rökt fisk och lägg den på en skiva rågrut eller annat favoritbröd.

Lägg på några skivor kokt potatis och ringla över lite färdigköpt, örtkryddad creme fraiche.

Toppa med lite finklippt gräslök.

Smakrik abborreröra på mjuk rågmacka

skivat rågbröd

rökt abborre

creme fraiche

hackad, rå lök (av valfri sort)

stenbitsrom

dill

Gör så här

Blanda creme fraiche med lök, stenbitsrom och finklippt dill.

Vänd ner bitar av rökt fisk i blandningen och lägg den på brödet.

Rökt fisk i tunnbröd

rektangulärt tunnbröd

rökt abborre (öring eller annan rökt fisk fungerar också)

smör

potatismos eller kokt, kall potatis

svartpeppar

Gör så här

Smöra en skiva tunnbröd generöst och lägg på potatis och fisken.

Peppra försiktigt och rulla ihop.

Bästa fisksåsen

creme fraiche

lite majonnäs

hackad gräslök

hackad citronmeliss

salt

Gör så här

Rör ner de hackade kryddorna i creme fraichen och smaka av med en aning majonnäs ta inte för mycket, det ska bara bli en liten smakbrytning.

Salta och peppra efter smak.

Mer läsning

Annons