Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röd pesto

Röd pesto gjord på riktigt välmogna, söta tomater är minst lika gott - om inte godare än det gröna originalet. Bjud den till färsk pasta, på frasigt nybakt bröd tillsammans med grillad aubergine eller till ugnsgrillade grönsaker. Förvara peston i glasburk med lock i kylen, häll lite olivolja högst upp så håller den sig i en dryg vecka.

Annons

Ingredienser (ca 5 dl):

8-9 stora, mogna tomater

5 vitlöksklyftor

1 dl pinjenötter

ca 2 dl färsk basilika

ca 1,5 dl god olivolja, extra vergine

flingsalt och nymald svartpeppar efter smak

1 dl färskriven parmesan

Gör så här:

Flå tomaterna, dela och kärna sedan ur dem. Lägg tomaterna i en mixer tillsammans med vitlök, pinjenötter, basilika, knappt hälften av olivoljan samt salt och peppar. Mixa alltsammans och tillsätt mer olivolja till dess konsistensen är lagom. Rör slutligen ner parmesanosten, som gärna kan vara lite mer grovt riven än vanligt.

Mer läsning

Annons