Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbobadets framtid åter oviss

Den sista juni går avtalet mellan Norrtälje kommun och badet i Rimbo ut.
Samtliga parter hoppas på en fortsatt lösning men än finns ingen överenskommelse.

Annons

Det ser ut som den ovissa situationen upprepar sig för badet i Rimbo. Förra året slogs det så när igen innan kommunen och dåvarande fastighetsägaren Leisure center AB, på sista kontraktsdagen, beslutade att förlänga det gamla avtalet ytterligare ett år.

Enligt det får badhuset 2,4 miljoner kronor per år i driftsstöd av kommunen. Lars Mohlén, som företräder fastighetsägaren, hade först begärt att bidraget skulle dubblas.

Några veckor efter att avtalet med kommunen tecknats begärde företrädare för Leisure center AB sig själva i konkurs.

Redovisade skulder uppgick till 24,5 miljoner kronor. Största skulden på 21,5 miljoner kronor var till moderbolaget Wenngarn AB.

Dagen efter det att badet stängts av konkursförvaltaren öppnades det i regi av Rimbo centrum fastigheter AB som har samma ägarbakgrund som Leisure center AB.

I samband med konkursen slutade dåvarande badchefen. Under hösten 2007 drevs verksamheten delvis med stöttning av badansvariga personer från Norrtälje kommun.

Den 4 februari 2008 tog Stockholms simskola AB över driften och det är med dem som Norrtälje kommun nu vill teckna ett framtida avtal.

Vi väntar på att de ska komma in med ansökan och hoppas att de först ska få till ett bra hyresavtal med Mohlén, säger Norrtäljes kultur- och fritidschef Cecilia Möller.

Trots att Stockholms simskola tog över vid en turbulent tid säger Pia Johansson, personalansvarig, att man vill fortsätta i Rimbo.

Vi kom in i ett svårt läge och marknaden är inte jättestor men det finns mycket att göra och vi tror att det med tiden kommer att bli bra.

Men utan kommunalt bidrag går det inte att driva badet, säger Pia Johansson.

Stockholm simskola AB har funnits sedan 1992. Det har i dag etablerad verksamhet vid nio bad. Vid tre av dem sköter företaget helt driften.

Enligt Pia Johansson pågår just nu kalkyleringar för en ny kontrakts-

ansökan med kommunen. Någon bidragssumma är ännu inte nämnd.

Vi vill ha bad0et i Rimbo kvar men det är skattepengar vi talar om, så det måste bli inom rimliga ekonomiska ramar, säger Cecilia Möller på kultur- och fritidsförvaltningen.

Sofi Piehl

[email protected]

Mer läsning

Annons